Annons

Annons

Sitewide generic

Deutsche kan göra förlust på 6,7 miljarder euro

Aktien rasade med 8 procent på beskedet.

Deutsche-aktien föll med 8 procent under torsdagsmorgonens handel, efter att banken flaggat för en nettoförlust på cirka 6,7 miljarder för helåret 2015, skriver Financial Times.

Enligt uppgifter tycks Deutsche dessutom gjort en underliggande förlust på 600 miljoner euro under det fjärde kvartalet 2015.

Det beror främst på ökade kostnader som i huvudsak är rättegångsrelaterade. 1,2 miljarder euro kan hänföras till tvistekostnader, enligt FT.

Annons

Annons

Därtill tillkommer 900 miljoner euro i rekonstruktionskostnader, medan 800 miljoner euro kan hänföras till att Deutsche stängt ner retail banking-avdelningar. Det har dessutom kostat banken 100 miljoner euro att dela upp tyska postkontorsbanken Postbank som lanserades 2008.

Deutsches vd John Cryan menar att dessa åtgärder var nödvändiga för att vända utvecklingen och uppnå vinst igen. Enligt Cryan effektiviserar åtgärderna banken.

– De bidrar också till att minska bankens riskprofil och till att vi bättre kan anspassa oss till nya regelverk och snabbare lösa tvister, säger han i ett uttalande.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons