Annons

Annons

Sitewide generic

Deutsche Bank störst i Europa

Tar tillbaka titeln från BNP Paribas som tidigare var Europas största bank.

Tillgångarna i den Frankfurt-baserade banken ökade med 14 procent till 2,16 biljoner euro under 2011, vilket gör den till Europas största börsnoterade bank för första gången på fem år, enligt Bloomberg.

Detta sker samtidigt som BNP Paribas som var Europas största bank 2010 har minskat sin balansräkning med 1,7 procent i fjol till 1,97 biljoner euro.

Vd:n Josef Ackermann lämnar efter sig en balansräkning som är cirka 40 procent större än vad den var 2006 och mer än 80 procent så stor som Tysklands ekonomi, då han avgår i maj.

Annons

Annons

Deutsche Bank har hela tiden bestämt tagit avstånd från att minska sin balansräkning.

– Det är förståeligt. Ju högre leverage, desto högre avkastning i goda tider. De vill skära så lite som möjligt för att fortsätta göra så mycket affärer som möjligt, säger Lutz Roehmeyer som hjälper till att förvalta omkring 15 miljarder dollar i Landesbank Berlin Investment till Bloomberg.

Detta gör även Deutsche Banks resultat mer volatila och beroende av marknadens svängningar, enligt Bloomberg.

Aktierna i Deutsche Bank har gått upp 37 procent sedan den 21 december då ECB gjorde sin första treårsoperation där ECB erbjöd nya lån i form av treåriga refioperationer med fast ränta och obegränsad tilldelning.

Deutsche Banks marknadsvärde ligger på 36 miljarder euro.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons