Annons

Annons

"Det var roligt att hålla hov"

Dominika Peczynski och Fredrick Federley ger upp. Nu vill de sälja "En annan salladsbar", som öppnades som svar på konflikten i Göteborg.

Efter två månaders facklig blockad gav Sofia Appelgren upp salladsbaren Wild 'n' Fresh.

Lika länge höll Fredrik Federley och Dominika Peczynski ut i Stockholm – utan blockad. Nu vill de sälja baren på Birger Jarlsgatan 22 i Stockholm.

– Vi har pratat med en konkret köpare, men vi vill ha bud från flera, så att vi får ett bättre pris, säger Dominika Peczynski.

Annons

Annons

Hur mycket hon och Fredrik Federley hoppas få för restaurangen vill Dominika inte berätta.

Någon expansion till Göteborg blev det aldrig.

– Jag är blasé. Jag har inga drömmar kvar. Nu ska jag bara jobba med min PR-byrå. Men jag hoppas att någon kommer att driva salladsbaren vidare under samma namn nu när vi har en så fin logga.

Är det här en seger i symbolfrågan för dem som kräver kollektivavtal?

– Det är ingen seger för någon. Det här är meta-kollektivavtal. Det har inte med kollektivavtalen att göra.

Vad tror du att de anställda tycker?

– Personalen tycker att det är lite tråkigt. Vi får se om de vill jobba kvar. Men det här kommer aldrig mer att hända. Det var fruktansvärt jobbigt. Man kanske ska ha jobbat på restaurang innan man öppnar sin egen. Två gröngölingar som jag och Fredrik. Vi har ju ätit på restaurang, men hade ingen annan erfarenhet.

När Realtid.se recenserade salladsbaren tidigare i år, led den av uppenbara barnsjukdomar och nybörjarmisstag. Dominika Peczynski bekräftar att det varit svårt.

– Personalen ringde och sa att ett kylskåp pajat. Det går inte att servera mat. Ska jag fixa det själv? Vad ska jag göra? Det tog flera timmar innan vi kom på att vi kunde ringa någon.

Inga positiva erfarenheter?

– Det har ju varit roligt att vara där, sitta och hålla hov, ta emot kompisar. Kunna säga att "vi ses på min salladsbar". Nu har jag fått genomföra alla mina drömmar. Ingen av dem har gått fullt så dåligt som drömmen om ett eget café. Det här blir en svart prick i mitt protokoll. Jag kommer aldrig mer att jobba i restaurangbranschen.

David Hässler

david.hassler@realtid.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons