Annons

Annons

Sitewide generic

Delägarna röstade för Eversheds Sutherland

Förslaget om en sammanslagning av advokatbyråerna Eversheds och Sutherland Asbill & Brennan har godkänts. Den nya byrån ska heta ”Eversheds Sutherland”.

Realtid.se har tidigare skrivit om att advokatbyrån Eversheds planerade en sammanslagning med den amerikanska advokatbyrån Sutherland Asbill & Brennan.

Nu står det klart att en sammanslagning kommer att äga rum den 1 februari 2017 och  att den nya byrån kommer att heta ”Eversheds Sutherland”.

För att förslaget om en sammanslagning skulle gå igenom krävdes att minst två tredjedelar av delägarna från de båda byråerna röstade för förslaget. Mer än 95 procent av delägarna var positiva till en sammanslagning.

Eversheds Sutherland ska ledas av Sutherlands managing partner Mark Wasserman tillsammans med Eversheds vd Bryan Hughes, som i maj kommer att ersättas av managing partnern Lee Ranson. Den globala ledningsgruppen kommer att bestå av totalt sex personer som övervakas av en styrelse om totalt 10 delägare, med lika representation från båda byråerna.

– Vår önskan att ha en plattform i USA har länge varit känd. Utmaningen har varit att hitta en byrå som delar samma vision som oss. I Sutherland har vi hittat rätt. Eversheds Sutherland kommer att ge företagets kunder en global plattform, inklusive en stark amerikansk närvaro. Återkopplingen från kollegor och kunder har varit överväldigande positiva och vi är övertygade om att detta kommer att bli en mycket bra lösning för våra kunder såväl som för våra medarbetare, säger Bryan Hughes i ett pressmeddelande. 

Annons

Annons

Totalt får byrån 2.300 verksamma advokater fördelade på 61 kontor över hela världen. De amerikanska och de brittiska kontoren kommer inte att ha någon ekonomisk gemenskap. 

Eversheds har under lång tid sökt ett amerikanskt företag att slås ihop med. För ett år sedan förde byrån samtal med den amerikanska byrån Foley & Lardner, men samtalen kollapsade innan en omröstning hann äga rum. 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons