Annons

Annons

Sitewide generic

Därför slutar han som vd för Tribona

"Behövs ingen operativ chef i Tribona längre, då bolaget integreras med Catena."

Tribonas chef Per Johansson meddelade i samband med bolagets rapportsläpp på torsdagen att han avgår 31 mars, efter två och ett halvt år på vd-posten i Tribona.

Avgången hänger ihop med att Catena sedan 18 januari blev majoritetsägare i Tribona, enligt Johansson.

– Nu har processen gått så snabbt med ett bra utfall på det här erbjudandet och anslutningsgraden blev hög. Catena fick en bra bit över 90 procent och kommer att påbörja en avnotering av bolaget, säger Per Johansson till Realtid.se.

Annons

Annons

– Så börsbolaget Tribona kommer relativt snart att försvinna helt enkelt, och då är det lämpligt att jag lämnar vid en tidpunkt där jag också kan se till att inget faller mellan stolarna och där jag kan vara med och lägga plattformen för det kommande integrationsarbetet med Catena, fortsätter Johansson.

Ingen efterträdare är ännu klar, men han tror att det kommer att att gå raskt att hitta en ersättare.

– Man kan tänka sig att det kommer att gå relativt snabbt eftersom en operativ chef i Tribona inte behövs då bolaget integreras med Catena.

Hur känns det att sluta?

– Det känns bra utifrån att vi har byggt upp en bra plattform och gemensamt klarat av utmaningar. Vi har bland annat fått upp nyckeltalen vad gäller uthyrningar och det är en faktor som jag tycker är kul att vi har lyckats med.

Vad är du mest stolt över?

– Att vi fått ordning på alla nyckeltal samt att vi förvärvat en hel del och gjort nya affärer, som medfört att vi fått en helt annan hyresgästbredd och större riskspridning i portföljen. Tidigare var ICA dominerande, men vi har successivt minskat den dominansen.

Han säger att han kommer att sakna sitt team och framhåller att han ser det som givande att ha fått arbeta med logistik.

– För mig var det ett nytt område och det har varit jättespännande att få möjligheten att få komma in i det och att förstå dessa kunders verksamhet.

Det har onekligen varit ett turbulent år för Tribona. Hur ser du på det?

– Det har varit mycket fokus på budfrågorna, men de senaste månaderna har processen gått snabbt. Men det är klart att det har tagit fokus från vårt operativa arbete. Under hösten har det varit många turer fram och tillbaka. Men jag tycker ändå att vi hanterat det bra.

På frågan vad han ska göra istället svarar han vagt att han fortsätter att arbeta med fastigheter i någon form.

– Jag kommer att meddela vad jag ska göra om ett par veckor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons