Annons

Annons

Sitewide generic

Compliance-chef lämnar Nordea

UPPDATERAD Delade åsikter om framtida strategi mellan compliance-chefen och ledningen ligger bakom.

Nordeas group compliance officer Eva-Lotta Rosenqvist har beslutat att lämna banken, enligt ett pressmeddelande.

Skälet uppges vara olika åsikter om hur compliance-strategin framöver ska se ut.

– Arbetet med att förbättra Nordeas rutiner och processer inom regelefterlevnad har högsta prioritet, och Eva-Lotta Rosenqvist har under de gångna månaderna i sin roll som Group Compliance Officer lagt grunden för de förbättringar som behövs inom detta område. Emellertid har vi olika åsikter om de nästföljande stegen i vår compliance-strategi, och det har föranlett att hon beslutat att lämna Nordea, säger vd Casper von Koskull i en kommentar.

Annons

Annons

Rosenqvist har arbetat på banken i 18 år och blev utsedd till chef för regelefterlevnad i april 2015. Hon fortsätter i rollen tills vidare men Nordea har inlett rekryteringsprocessen efter en ersättare.

Nordeas kommunikationschef Claus Christensen vill inte kommentera ytterligare om de bakomliggande orsakerna till Eva-Lotta Rosenqvists avgång, men poängterar att regelefterlevnad är ett viktigt område för banken och att stort fokus ligger på områdets fortsatta utvreckling.

– Det här är ett väldigt viktigt område och som vår vd nämner har den högsta prioritet. Vi har gjort stora satsningar inom compliance och har nu fem gånger fler medarbetare som jobbar med det än för några år sedan. Totalt har vi över 1.000 personer som jobbar inom de centrala funktionerna och vi fortsätter den satsningen, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons