Annons

Annons

Sitewide generic

Citi säljer innehav i kinesisk bank för 25 miljarder

Köpare är försäkringsjätten China Life Insurance Company.

Citigroup har nått en överrenskommelse med försäkringbolaget China Life Insurance Company om att sälja sitt 20-procentiga innehav i China Guangfa Bank. Det framgår av ett pressmeddelande.

Francisco Aristeguieta, vd, Citi Asia Pacific
Francisco Aristeguieta,
vd, Citi Asia Pacific

– Även om vi är stolta över vårt partnerskap med China Guangfa Bank är denna transaktion i linje med förenklingen av Citi och tillåter oss att fokusera våra resurser i Kina på att utveckla vår kärnverksamhet ytterligare. Citi har varit i Kina i mer än ett sekel och det är fortfarande en av våra mest prioriterade marknader i världen, säger Francisco Aristeguieta, vd för Citi Asia Pacific.

Citi gick in i China Guangfa Bank genom en konsortiuminvestering 2006. I denna ingick bland annat just China Life Insurance Company, som nu alltså köper ut hela Citis innehav.

Annons

Annons

Citis innehav i China Guangfa Bank är idag värt cirka 3 miljarder dollar, motsvarande cirka 25 miljarder kronor, en rejäl ökning från de 620 miljoner dollar som andelen värderades till när den intitala investeringen gjordes 2006. Det skriver Wall Street Journal.

Transaktionen väntas genomföras under andra halvan av 2016.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons