Annons

Annons

Sitewide generic

Catena till First North

Internetföretaget inleder noteringsprocess och gör nyemission.

Catena Media ska noteras på First North med 11 februari som väntad första handelsdag.

Samtidigt gör internetbolaget en nyemission där 240 miljoner kronor ska tas in och erbjudandet riktar sig både till institutioner och allmänheten.

Investmentbolaget Öresund, Swedbank Robur och AMF Fonder är bland investerarna som redan åtagit sig att teckna aktier, enligt prospektet.

Annons

Annons

I Catenas ägarkrets finns riskkapitalbolaget Optimizer Invest, Aveny Ltd, Pixel Wizard, LJFK Ltd, Staymedia AB,Morten Østby och Vegard Johannessen som i samnd med emission nu väljer att sälja en del av sina aktier.

Det slutgiltiga aktiepriset är inte fastställt men väntas vara mellan 27-34 kronor per aktie, vilket motsvarar en värdering av Catena på 1,4 till 1,7 miljarder kronor.

– Vi är väldigt stolta över vad vi har åstadkommit så här långt, men vi blickar alltid framåt och har en positiv syn på framtiden. Vi har en lönsam och stark tillväxt, men ännu viktigare har vi ett fantastiskt team, ett team som är redo att bibehålla vårt fokus på organisk tillväxt, förvärv, etablering på nya marknader samt fortsatt produktutveckling, säger Catenas vd Robert Andersson i en kommentar.

Carnegie är rådgivare i noteringen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons