Annons

Annons

Sitewide generic

Carnegie-chefen lämnar

Frans Lindelöw slutar som vd på Carnegie meddelar banken på onsdagen.

Nyheten läckte först ut till Svd.se men uppgifterna kommenterades inte av Carnegie.

Banken bekräftar nu avgången i ett pressmeddelande på hemsidan.

Frans Lindelöw har varit vd på Carnegie sedan 2009 då banken precis lämnat en period som statlig ägd. Han har också lett integrationen av HQ Bank som togs över hösten 2010.

Annons

Annons

Enligt Carnegie kvarstår Frans Lindelöw i sin vd-roll till hösten 2012. Någon ersättare har inte utsetts, rekryteringen har inletts.

Avgången sker "mot bakgrund av att Carnegie-koncernen nu går in i en ny fas. Carnegie kommer att organiseras i tre separata affärsområden under egna bolag, vilket leder till att VD-rollen förändras", skriver banken i pressmeddelandet.

"Den pågående omstruktureringen och omorganisationen inom Carnegie genomförs för att sänka kostnaderna, öka affärsfokus inom varje område och skapa förutsättningar för tillväxt, inte minst inom sparandeområdet såsom kapitalförvaltning och private banking. I Carnegies nya organisation kommer de tre affärsområdena att bilda separata bolag under det gemensamma varumärket Carnegie."

– Det har varit intensivt och händelserikt att få leda Carnegie under de tre senaste åren. Vi har tillsammans utvecklat företaget och återtagit Carnegie till en ledande position. Genom den kommande bolagiseringen blir affärsverksamheten ännu mer fokuserad och därmed positionerad för vidare tillväxt. I samband med att den nya organisationen etableras känns det naturligt att nya krafter tar vid för att leda verksamheten, säger Frans Lindelöw i en kommentar.

Ordförande Arne Liljedahl säger:

– Frans Lindelöw har genomfört en framgångsrik omvandling av Carnegie som vunnit kundernas, myndigheternas och omvärldens förtroende. Med kraft och stort engagemang har han återupprättat varumärket och genomfört förvärvet av HQ Bank och HQ Fonder. Den förvärvade verksamheten har mycket snabbt integrerats med Carnegies verksamhet. Frans Lindelöw har också anpassat Carnegies kostnader och verksamhet till nya marknadsförutsättningar på ett förtjänstfullt sätt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons