Annons

Annons

Sitewide generic

Brunswick förbereder ny fond

Samtidigt sker ett namnbyte från Leimdörfer Real Estate Capital till Brunswick Real Estate Capital.

Leimdörfer Real Estate Capital byter namn till koncernens övergripande varumärke Brunswick Real Estate Capital och inleder etableringen av sin andra lånefond.

Den första fonden stängdes i mars 2015 och en ny förbereds redan nu på grund av fortsatt efterfrågan från marknaden.

Nordiska fastigheter fortsätter att leverera avkastning och hög likviditet samtidigt som det blir allt svårare att få tillgång till kapital från treadtionella källor, menar Brunswick Real Estate Capitals vd Louise Richnau.

Annons

Annons

Den första fonden hette vid lanseringen Leimdörfer Real Estate Capital I men döps nu om till det mer koncernövergripande namnet Brunswick Real Estate Capital I. Lånefinansieringsfonden erbjuder lån på mellan 100 till 400 miljoner kronor. En av de senaste affärerna var finansieringen av Revcaps köp av Orminge Centrum och Rotebro Handel från Atrium Ljungberg i december.

Grundaren Peter Leimdörfer kommenterar namnbytet med att bolaget ville undvika att verksamheten blandades ihop med investmentbanken Leimdörfer och att det var ett naturligt steg med tanke på att alla tjänster samlades under navet Brunswick Real Estate i början av 2015.

Det framgår inte hur mycket kapital som bolaget vill ta in till nya fonden. Realtid.se söker vd Louise Richnau för ytterligare kommentarer.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons