Annons

Annons

Brummer fortsätter satsa på matematik- utbildning

Nu riktas fokus även mot lärare.

Brummer & Partners breddar nu sitt matematikengagemang i ett projekt riktat direkt till matematiklärarna genom att finansiera Kleindagarna 2013, skriver bolaget i dagens pressmeddelande.

Kleindagarna är en unik mötesplats för gymnasielärare och högskolelärare där de studerar matematik och utvecklar matematiklektioner för gymnasiet tillsammans.

Annons

Annons

Brummer & Partners stödjer sedan 2010 Skolornas matematiktävling, en nationell matematiktävling för matematikintresserade på gymnasiet.

Nu i helgen den 14-16 juni samlas ett tjugotal antagna matematiklärare från gymnasiet tillsammans med professorer och högskolelärare i matematik vid världsledande Institut Mittag-Leffler i Djursholm utanför Stockholm. Kleindagarna arrangeras av Svenska kommittén för matematikutbildning och Institut Mittag-Leffler.

– Lärare har ett svårt och samhällsviktigt uppdrag och det är i allas intresse att de får möjlighet att förkovra sig och utveckla sina förmågor ytterligare. När vi sökte efter möjligheter att konkret stödja våra viktiga matematiklärare föll sig valet naturligt, särskilt när vi förstod hur högt värderat Kleindagarna varit för lärare som varit med tidigare, säger Brummer & Partners VD Klaus Jäntti.

– Vi är väldigt glada över att en aktör som Brummer & Partners valt att investera i Kleindagarna. De har ett genuint och långsiktigt engagemang för svensk matematik och med deras stöd kan vi nu fortsätta succén med Kleindagarna, säger Samuel Bengmark, ordförande för Svenska kommittén för matematikutbildning och till vardags verksam på Matematiska vetenskaper vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Kleindagarna har namngivits efter matematikern Felix Klein som skrev de klassiska och berömda böckerna Elementarmathematik vom höheren Standpunkte aus, som publicerades 1908.

Brummer & Partners matematiksatsning

Brummer & Partners är en kunskapsdriven kapital- och pensionsförvaltare som förvaltar drygt 100 miljarder kronor åt privatpersoner, företag och institutioner.

Brummer & Partners engagemang för svensk matematik är långsiktigt genom stödet till Skolornas matematiktävling, en nationell tävling på gymnasiet som genomförts sedan 1962.

Tävlingen arrangeras av Svenska Matematikersamfundet och finalisterna utgör den yttersta eliten bland ungdomar i Sverige.

Ungdomarna utgör en viktig rekryteringsbas för universitetens matematiska institutioner. Tävlingen har ett egenvärde eftersom den för många begåvningar varit tillfället då de själva och deras omgivning upptäckt vilken potential de har och sedan valt att satsa på matematiken.

Brummer & Partners matematiksatsning kombinerar samhällsnytta med egenvärde eftersom företaget är beroende av matematisk kompetens för sin verksamhet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons