Annons

Annons

Sitewide generic

Swedbank.jpg

Foto: Pressbild.

Bronner lämnar Swedbank

Efter turerna kring Michael Wolf uppger Swedbank nu att finanschefen Göran Bronner byts ut. Riskchefen Anders Karlsson tar över.

– Han är och har varit en uppskattad kollega. Jag är glad att han är kvar fram till den finansiella rapporten för andra kvartalet. Det säkerställer en bra överlämning, säger Swedbanks tillförordnade vd Birgitte Bonnesen i ett pressmeddelande.

Göran Bronner. Foto: Swedbank

Beskedet innerbär att Göran Bronner blir den senaste i en rad höga Swedbank-chefer som lämnar banken inom en kort tidsperiod.

– Han  har funderat en längre tid på vad han vill göra och varit i banken i sju år och har kommit fram att han nu vill göra något annat. När vi nu dessutom byter vd tycker han att tajmingen känns rätt. CFO och vd jobbar ju tätt ihop. Men det är ingen schism. Birgitte [Bonnesen] och Göran [Bronner] har jobbat jättebra ihop, säger Claes Warrén, presskontakt på Swedbank till Realtid.se.

Annons

Annons

Har Bronners beslut något med turerna kring Wolf och hans avgång att göra?

– Nej, inte mer än rent tajmingmässigt, säger Claes Warrén.

Huruvida Bronner kunde sitta kvar på sin tjänst ifrågasattes också i samband med att Michael Wolf fick sparken i februari. Detta då Finansinspektionen inlett en granskning om intressekonflikter sedan det framkommit att Bronner tillsammans med storbolagschefen Magnus Gagner Geeber gjort en rad fastighetsaffärer med Swedbanks kunder i eget namn med dåvarande vd:n Michael Wolfs goda minne. Även Gagner Geeber har sedan dess lämnat Swedbank.

FI:s utredning är ännu inte klar och myndigheten vill inte kommentera hur långt den har kommit.

Swedbanks riskchef Anders Karlsson tar över som finanschef Göran Bronner.

– Anders har gedigen bankerfarenhet och har haft flera nyckelroller inom Swedbank under många år. Det är därför glädjande att Anders har tackat ja till rollen som CFO, säger den tillförordnade vd:n Birgitte Bonnesen i pressmeddelandet.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons