Annons

Annons

Sitewide generic

Brittisk Swish-motsvarighet tar in 8 miljoner pund

Håller koll på dina inköp i realtid och medger p2p-betalningar. Nu vill startup-bolaget expandera till fler europeiska länder.

Appen Mondo har väckt mycket uppmärksamhet i Londons tech-bransch, skriver Techcrunch.

I dag torsdag släpps en betaversion. Mondo har ansökt om banklicens och appen har i väntan på ett godkännande begränsade funktioner.

I dagsläget kan användaren koppla sitt Mastercard-kort till appen som i realtid håller koll på vad man spenderar och som på en karta visar de platser där inköp gjorts. Grafer på en tidslinje visar också när och hur mycket man spenderat åt gången.

Annons

Annons

Det går också att göra p2p-överföringar till andra Mondo-användare, vilket gör att appen påminner en hel del om Swish, men med fler inbyggda funktioner.

Mondo har hittills tagit in 5 miljoner pund från riskkapitalbolaget Passion Capital, 2 miljoner pund från London VC och ytterligare 1 miljon pund via equity crowdfunding.

– Vi planerar nu att expandera till andar europeiska länder, integrera Apple Pay med vår proadukt samt implementera ännu fler användbara tillbehör, bland annat en funktion för att dela upp restaurangnotor, säger grundaren Tom Bloomfield till Techcrunch.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons