Annons

Annons

Sitewide generic

Bonusras för Deutsche-anställda

Neddragning med 17 procent.

Deutsche Bank uppger att bonuspoolen för de anställda sjönk med 17 procent till 2,4 miljarder euro för 2015, rapporterar Financial Times.

De sänkta bonusarna är ett direkt resultat av att tyska storbanken rapporterat en förlust på 6,8 miljarder dollar. Det är den första förlusten sedan 2008.

Även bonusarna på Wall Street backar för ett andra år i rad. Den genomsnittliga bonusen inom branschen föll med nio procent till 146.200 dollar förra året, och någon vändning i sikte för 2016 syns inte, enligt The New York Times.

Annons

Annons

Den så viktiga finansbranschen, som står för 17,5 procent av skatteintäkterna i delstaten New York, såg vinsterna falla med 10,5 procent förra året till 14,3 miljarder dollar. Det motsvarar den lägsta siffran sedan 2011 och nu börjar man oroa sig för jobbtillväxten och skatteintäkterna framöver.

Enligt Thomas DiNapoli, New York State Comptroller, riskerar den senaste tidens nya jobb att upphöra med tanke på den tidiga svagheten på de finansiella marknaderna och de ökade avsättningarna för osäkra lån som tilldelats företag inom energisektorn.

– Både staten och stadens budgetar är starkt beroende av finansmarknaden och lägre vinster kan innebära färre branschjobb och mindre skatteintäkter, sade DiNapoli.

Trots fallande bonusar steg antalet jobb inom sektorn med 2,7 procent till 172.400 under 2015. Det motsvarade det andra året i rad som sysselsättningen kom att öka och ligger nu på den högsta nivån sedan finanskrisen. Wall Street som bransch har dock krympt och är åtta procent lägre än före 2008.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons