Annons

Annons

Sitewide generic

Bonnier säljer affärstidningen Børsen

Köpare är JP/Politikens Hus som betalar närmare 1 miljard kronor.

Bonnier säljer Børsen, Danmarks ledande affärstidning, till JP/Politikens Hus som sedan tidigare bland annat äger Finanswatch, Jyllands-Posten, Politiken och Ekstra Bladet.

Köpeskillingen uppgår till 800 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 990 miljoner svenska kronor.

Børsen är Danmarks ledande affärstidning och plattform för affärs- och finansnyheter, med en pappersupplaga på 48 000 exemplar som når nära 150 000 dagliga läsare. Tidningens digitala editioner har över 20 miljoner sidvisningar i månaden.

Annons

Annons

I mediehuset Børsen ingår även Børsen Associated Media (BAM) som samlar danska Dagens Medicin, e-learningverksamhet och digitala managementhandböcker.

– Det här är en mycket bra affär för Bonnier. Genom försäljningen mobiliserar vi resurser för fortsatta investeringar och förvärv inom områden där vi ser möjligheter till framtida tillväxt och förbättrad avkastning. Det stärker oss i arbetet med att öka vår andel nya, primärt digitala, intäkter från 15 procent ifjol till 50 procent 2020, säger Bonniers vd Tomas Franzén, i en kommentar.

Under åren 2012-2014 noterade Børsen tre rekordresultat i följd. Verksamheterna inom BAM har under perioden också gradvis blivit lönsamma.

– Børsen är en självständig och tydlig röst i det danska medielandskapet. I JP/Politikens hus får Børsen en ägare som liksom Bonnier kombinerar affärsmässighet med en stark tradition av journalistiskt oberoende, säger Anders Krab-Johansen, Børsens vd och chefredaktör, i en kommentar.

Affären är villkorad av det danska konkurrensverkets godkännande. Prövningen förväntas ta omkring sex månader, varefter affären kan fullbordas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons