Annons

Annons

"Bo Lundgren agerar olagligt"

UPPDATERAD "Bo Lundgren har sålt Carnegies bankrörelse på ett olagligt sätt", säger Rolf Åbjörnsson, styrelseordförande i D Carnegie.

Rolf Åbjörnsson, erfaren konkursadvokat på Setterwalls och tidigare riksdagsman (kd), är styrelseordförande i D Carnegie & Co sedan i december. Åbjörnsson agerar nu hårdhänt för att tillvarata intressena hos D Carnegies 7.000 aktieägare.

Sedan Riksgäldens Bo Lundgren tvångssålt Carnegies bankrörelse till Bure och Altor har det uppstått bråk om Carnegies miljardfordran på Maths O Sundqvists och säkerheten i hans fastighetsbolag Skrindan.

Här kan du anmäla dig för att få Realtid.ses nya nyhetsbrev med alla juridikartiklar som skickas ut veckovis.

Annons

Annons

I förra veckan gick Rolf Åbjörnsson och Maths O Sundqvist ut i Dagens Industri och sa att man ville göra upp med Riksgälden. D Carnegie skulle köpa Sundqvists fastighetsbolag Skrindan från Riksgälden, som därmed skulle få betalt för sin miljardfordran på den hårt pressade finansmannen.

Men hittills har Riksgäldens Bo Lundgren vinkat avvärjande och i stället velat fortsätta enligt plan, det vill säga bjuda ut Skrindan till högstbjudande.

Men när Realtid.se ringer Rolf Åbjörnsson verkar han ha tappat tålamodet med Lundgren:

– Jag har precis dikterat ett nytt brev till Lundgren. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det här har inte gått rätt till, säger Rolf Åbjörnsson i en mobil från London.

Vad är det du vänder dig emot?

– Vi anser att det är vi som äger aktierna i bankrörelsen som sålts till Bure och Altor. Därför förbereder vi en stämning mot Bure och Altor för att oriktigt ha förvärvat Carnegies bank-aktier.

Lundgren gillar inte att du går ut i media och förhandlar?

– Nej, jag har förstått det. Jag fick ett mejl i fredags som också uttryckte Lundgrens missnöje.

Handel med aktier i det konkursmässiga D Carnegie bedrivs på HQ:s lista.

– Åbjörnsson får säga vad han vill ,men försäljningen har gått rätt till, säger Marja Lång, informationschef på Riksgälden.

Realtid.se har sökt Harald Mix på Altor för en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons