Annons

Annons

Sitewide generic

Atomico lanserar jättefond för tech-investeringar

Fondens värde uppgår till motsvarande 6,8 miljarder kronor.

Atomico offentliggjorde på torsdagen sin nya fond Atomico IV med ett värde på 765 miljoner dollar, motsvarande 6,8 miljarder kronor. Den blir därmed en av de största venture capital-fonderna någonsin i Europa och riktar sig till tech-entreprenörer och startups.

"Att skapa en fond av den här storleken är ett bevis för det växande självförtroendet inom europeisk tech", skriver Atomico i ett pressmeddelande.

De hänvisar till sin nyutkomna rapport State of European Tech 2016 som Realtid.se rapporterat om. Den visar att Europas tech-sektor blomstrar.

Annons

Annons

Det finns nu 4,7 miljoner professionella tech-utvecklare i regionen och över 20 procent av de nyexaminerade MBA-studenterna går till tech-branschen. Dessutom anordnades över 50 tech-konvent i 150 europeiska städer under förra året. Och 14 miljarder dollar investerades i sektorn fördelat på över 2.800 transaktionsrundor.

Sedan Atomico startades av bland andra Skype-grundaren Niklas Zennström 2006 har det gått in bolag som Klarna, Rovio, Supercell och Goeuro.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons