Annons

Annons

Sitewide generic

Anders Lannebo avgår som ordförande i Lannebo

Efterträds av nuvarande vd:n Göran Espelund. "Någon dag ska man lämna och jag väljer att göra det när Lannebo Fonder aldrig stått starkare."

Anders Lannebo lämnar ordförandeposten i Lannebo Fonder. Han efterträds av nuvarande vd:n Göran Espelund, medan Martin Öqvist, tidigare vice vd, blir tillförordnad vd.

Anders Lannebo.
Anders Lannebo

– Någon dag ska man lämna och jag väljer att göra det när Lannebo Fonder aldrig stått starkare. Med vårt tydliga fokus på äkta aktiv förvaltning är jag fullständigt övertygad om att vi kommer fortsätta leverera en god avkastning till en rimlig risknivå till våra kunder, säger Anders Lannebo i en kommentar.

Anders Lannebo är en av förgrundsfigurerna på svenska fondmarknaden och inledde sin karriär redan 1968 som aktieanalytiker på dåvarande investmentbolaget Custos. 1975 började han arbeta som aktiestrateg på Sparbankernas Bank som i dag är Swedbank, och 1980 utsågs han till placeringschef på Robur och var bolagets vd under åren 1981-1999.

Annons

Annons

För drygt 16 år sedan startade han och några kollegor Lannebo Fonder som idag förvaltar cirka 62 miljarder kronor åt institutioner och privatpersoner.

I januari i år utsågs Lannebo till ”Årets Stjärnförvaltarbolag av Morningstar.

– När Anders nu med ålderns rätt väljer att kliva av vill jag rikta ett stort tack till honom för de stora insatser han gjort under de drygt 15 år som vi har byggt upp Lannebo Fonder tillsammans och de nästan 30 år som jag personligen har haft förmånen att jobba tillsammans med Anders. Då Anders kvarstår som en betydande ägare till verksamheten ser jag fram emot fortsatta kontakter, säger Göran Espelund i en kommentar.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons