Annons

Annons

Sitewide generic

Amelia raggar till stranden

Vill ha strandreporter som är beredd att lata sig.

Tidningen Amelia söker en "strandtestare" för att under fyra veckor testa fyra stränder i fyra olika världsdelar och skriva om det i tidningen samt kanske blogga.

Det framgår av en platsannons som är upplagd på Platsbanken.

Ur annonsen:

Annons

Annons

"Bland arbetsuppgifterna ingår att åka på utflykter, vila i solstolar, dricka vin på lokala tavernor samt andra vanligt förekommande uppgifter i kommersiell strand- och turistmiljö. På vissa orter kan även mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning efterfrågas. De aktuella stränderna finns bland annat på Korsika (testas sommaren 2011), i området runt Kapstaden, Sydafrika (testas hösten 2011) och i Asien (testas vintern 2011)."

Bland kvalifikationerna nämns bland annat att man ska kunna ha kapacitet att vila/göra ingenting under långa perioder. Drinkprovning uppges kunna kräva övertidsarbete under vissa perioder.

Åsa Lundegård, chefredaktör på Amelia, förklarar varför man lyser ut tjänsten: det handlar om att ge tillbaka något till läsarna.

– Vi blir ständigt inbjudna i läsarnas värld och har en väldigt tajt relation till dem. De flesta artiklar är resultat av tips från läsarna. Nu tänkte vi att vi skulle vända på det: vi bjuder in dem i vår värld och låter någon prova på ett så trevligt uppdrag som att testa stränder.

Att lägga ut jobbet på en existerande reporter eller frilans är inte aktuellt, säger Åsa Lundegård: idén går ut på att involvera läsarna. Och Amelias redaktion är slimmad och har ett begränsat antal reportrar att lägga ut reseuppdrag på.

– Vi får inbjudningar till olika resor och annat varje vecka, men hinner inte ägna oss åt det.

Idén föddes under en diskussion om läsarsiffror och Orvestomätningar, säger Åsa Lundegård. Enligt henne har Amelia 355.000 läsare varannan vecka.

Målgruppen är kvinnor mellan 25 och 40 år, men även en del män läser.

Ni söker alltså enbart läsare: måste man vara prenumerant för att söka i så fall, eller hur ska ni kontrollera att man är läsare?

– Nej, alla är välkomna att söka, du också.

Hittills, sedan annonsen lades ut igår torsdag, har runt 1000 ansökningar kommit in. Åsa Lundegård vill inte avslöja hur hon ska välja, eftersom deadline för att söka jobbet inte är förrän på tisdag 5 april.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons