Annons

Annons

Sitewide generic

Allianz Global Investors: Storbritannien bör stanna i EU

Framförallt den brittiska finansbranschen skulle ta skada vid ett utträde, menar kapitalförvaltaren som tror att väljarkåren i slutändan ändå väljer att stanna kvar.

Den 23 juni röstar Storbritannien om sitt medlemsskap i EU och ju närmare folkomröstningen kommer, desto fler blir de officiella ställningsstagandena för respektive emot ett utträde, en så kallad Brexit.

Nu har även en av världens största kapitalförvaltare, Allianz Global Investors, sagt sitt om saken.

I ett officiellt uttalande klargör bolaget att man anser att Storbritannien gör bäst i att stanna i unionen. Det framhålls även att ställningstagandet är oberoende av de förhandlingar om reformer av EU som landets premiärminister David Cameron initierat, detta eftersom man menar att till och med ett medlemsskap i ett oreformerat EU tjänar Storbritanniens intressen bättre än ett utträde.

Annons

Annons

Allianz tar upp de ekonomiska risker som en Brexit skulle innebära i stort, både för EU och för Storbritannien, men understryker framförallt hur viktigt det är för Londons finansbransch att vara en del av unionen.

"Storbritanniens finansiella sektor, vilken står för 1,1 miljoner jobb, är en särskild förmångstagare av EU-medlemskapet. För närvarande har Storbritannien möjlighet att påverka policy-beslut rörande denna viktiga marknad; en möjlighet som man skulle bli av med om Storbritannien lämnade EU med en önskan att trots det fortsätta vara en del av den inre marknaden", skriver Allianz Global Investors i uttalandet.

Förutom utfallet i sommarens folkomröstning tar Allianz också upp de risker som omröstningen i sig innebär. Man menar att den osäkerhet som situationen medför påverkar investeringarna i landet negativt.

Slutligen gör Allianz en prognos om utgången av folkomröstnignen. Även om man menar att det troligtvis kommer att vara en jämn kamp tror bolaget att den brittiska väljarkåren trots allt kommer att välja att stanna i EU när det väl kommer till kritan. Detta då man bland annat bedömer att stanna-sidans stöd från premiärminister Cameron, samt majoriteten av regeringen, kommer att väga tungt i slutändan.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons