Annons

Annons

Sitewide generic

Affärsvärlden gör en pudel

Julian Aleksov, vd för Oasmia och Bo Cederstrand, tidigare ordförande i samma bolag får en ursäkt av tidningen.

Affärsvärlden har i en rad artiklar granskat var den nu bortgångne grundaren till det börsnoterade bolaget Oasmias ägarandelar tagit vägen. Efter en stämning från bolagets vd och tidigare ordförande ber tidningen om ursäkt och gör vissa klargöranden på webben.

– Vi är mycket lättade över att Affärsvärlden nu går ut och tar tillbaka dessa grundlösa anklagelser, samtidigt som man ber om ursäkt och att vi därmed fått upprättelse. Dock är det inte lätt att acceptera en ursäkt eftersom det aldrig går att kompensera de affärsmässiga och personliga skador som denna publicitet har förorsakat, säger Bo Cederstrand, tidigare ordförande i bolaget.

Granskningen ifrågasatte vad som hänt med Oleg Strelchenoks ägarandelar värda 200 miljoner kronor då hans arvingar inte fått en andel i bolaget.

Annons

Annons

Tidningen klargör nu att man i anslutning till granskningen även publicerat Julian Aleksov och Bo Cederstrand uttalande om att Oleg Strelchenok haft något ägande i bolaget.

Senare kom information från Julian Aleksov och Bo Cederstrand om att bolaget i själva verket ytterst kontrolleras genom tre stiftelser i Gibraltar och att Julian Aleksov blev ensam förmånstagare till Strelchenoks stiftelse vid Strelchenoks död.

Enligt ett pressmeddelande som Oasmia skickat ut har DN:s tidigare chefredaktör Arne Ruth som anlitats som expert.

"Med tanke på väl etablerad praxis hos PO och PON om faktakontroll, partsredovisning och oskuldspresumtion råder det för mig ingen tvekan om att Affärsvärldens beskyllningar mot Julian Aleksov och Bo Cederstrand skulle ha blivit fällda om de prövats av någon av dessa instanser", säger han i ett utlåtande enligt Oasmias pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons